Kto sme?

Spoznajte nás ešte pred prvým stretnutím.

Naše hodnoty

V Locus Animae spájeme odbornosť s porozumením. Poskytujeme Vám bezpečné a priateľské prostredie kde dbáme na to,
aby ste sa cítili príjemne. Naším cieľom je pomáhať Vám nájsť svetlo aj v ťažkých chvíľach.

Odbornosť a aktuálnosť

Záleží nám, aby naša práca bola odborná a v súlade s aktuálnymi vedeckými poznatkami, preto sa neustále ďalej vzdelávame.

Porozumenie

Je pre nás dôležité porozumieť, ako klient vníma a poznáva svet, čo cíti a potrebuje, a z tohto miesta porozumenia hľadať spoločne s klientom cesty k tomu, aby sa cítil lepšie.

Bezpečie a prijatie

Našim cieľom je vytvoriť pre klienta bezpečné, láskavé a prijímajúce prostredie, miesto, kde môže byť sám sebou.

Rovnocennosť a spolupráca

Záleží nám na tom, aby bol klient v celom procese diagnostiky alebo psychoterapie naším rovnocenným partnerom.

Ľudskosť

Je pre nás podstatné, aby psychoterapia bola zároveň odbornou pomocou i ľudským stretnutím.

Tvorivosť a humor

Myslíme si, že v psychoterapii má svoje miesto tiež fantázia, tvorivosť, hravosť a humor.

Naši psychológovia

    

Phdr. Kristína Kováčová (Rybárová)

V ambulancii Locus animae pracujem ako klinická psychologička, psychoterapeutka a odborná garantka. Venujem sa psychoterapii a psychodiagnostike dospelých aj detských klientov. Východiskom mojej práce je predovšetkým 7 – ročný komplexný výcvik v Geštalt psychoterapii a moje skúsenosti s klientmi s rôznymi psychiatrickými a psychosomatickými ťažkosťami v klinicko – psychologickej ambulancii, na akútnom psychiatrickom oddelení a na špecializovanej jednotke pre liečbu porúch príjmu potravy.

Pri práci s klientmi je pre mňa dôležitý citlivý a láskavý prístup, ktorý verím, že vytvára priestor pre odvahu robiť zmeny potrebné na ceste za duševným zdravím a väčšou spokojnosťou v živote. Dôležité je pre mňa tiež porozumieť jedinečnosti zážitkov, pocitov, vzťahov a potrieb každého klienta, vnímať ho celistvo a spoločne s jeho príbehom. Rada pri práci využívam metafory, imaginácie a tvorivé aktivity.

Vzdelanie

Psychológiu som vyštudovala na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, kde som si neskôr doplnila svoje vzdelanie aj o rigoróznu skúšku a atestáciu z klinickej psychológie.

V roku 2022 som ukončila 7 – ročný výcvik v Geštalt psychoterapii (Gestalt studia, Česká republika). Súbežne som absolvovala 2 – ročný kurz arteterapie na Masarykovej Univerzite v Brne.

Svoje vzdelanie si priebežne dopĺňam aj o ďalšie kurzy a workshopy na rozvoj terapeutických a diagnostických zručností, absolvovala som napríklad vzdelávanie pre prácu s traumou s Chorvátskou lektorkou Jasenkou Pregrad, vzdelávanie v rodinnej terapii mentálnej bulímie z Maudsley v Londýne alebo kurzy zamerané na diagnostiku porúch autistického spektra a Rorschachovu metódu.

Odborná prax

Po štúdiu som začala pracovať ako psychologička v dennom psychiatrickom stacionári, kde som sa venovala najmä individuálnej aj skupinovej psychoterapii s klientmi s rozličnými psychiatrickými ochoreniami.

Po odchode zo stacionára som pracovala v psychologickej poradni a v ambulancii klinickej psychológie. Päť rokov som pôsobila ako klinická psychologička psychiatrickej kliniky na Kramároch (NÚDCH), kde som bola tiež súčasťou tímu špecializovanej jednotky pre liečbu porúch príjmu potravy.

Od roku 2017 vediem Ambulanciu klinickej psychológie na Záporožskej, dnes pod názvom Locus animae.

Okrem priamej psychologickej práce sa venujem tiež pedagogickej a lektorskej činnosti. Vyučovala som predmety z oblasti klinickej psychológie na Katedre psychológie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského. Som súčasťou lektorského tímu pre atestačnú prípravu pedopsychiatrov na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského.

Spolupracovala som s Ministerstvom zdravotníctva v rámci skupiny odborníkov pre výber nových psychodiagnostických metód pre Slovensko.

    

Mgr. Lucia Pružinská

Venujem sa individuálnej psychoterapii, psychodiagnostike, nácviku stabilizačných a relaxačných techník a psychoedukácií. Pracujem s dospelými klientmi aj deťmi s rozličnými problémami. Prostredníctvom nedirektívneho rozhovoru sprevádzam klientov na ceste k lepšiemu porozumeniu sebe samým, zameriavam sa na podporu emocionálneho uvedomovania a posilňovanie prirodzenej schopnosti nachádzať vlastné funkčné riešenia svojich problémov.

Vzdelanie

Štúdium jednoodborovej psychológie som ukončila v r. 2016 na FiF UK v Bratislave. V roku 2021 som ukončila výcvikový program “Poradenstvo a psychoterapia zameraná na klienta” na Českom institute PCA v Brne, následne v r. 2022 aj jeho supervíznu časť.

V roku 2017 som absolvovala kurz Mediácie a navštevovala kurz Motivačné rozhovory.

Odborná prax

Mám niekoľkoročné skúsenosti s prácou na krízovej linke pre deti a priamou prácou v treťom sektore s ľuďmi v akútnej a chronickej psychosociálnej kríze.

Posledného 1,5 roka som pôsobila na súkromnej klinike v multidisciplinárnom tíme, kde som sa venovala individuálnej psychoterapii ako aj vedeniu skupinových terapeutických aktivít.

    

Mgr. Lucia Chamutyová

V ambulancii sa venujem psychologickému poradenstvu pre dospelých, deti a ich rodičov. Medzi témy, ktorými sa zaoberám patria napríklad úzkosti, depresie, ťažkosti vo vzťahoch či sebarozvoj. Zaoberám sa tiež problémami v škole alebo vo výchove. 

Vzdelanie

Psychológiu som vyštudovala na Univerzite Komenského v Bratislave. Už počas štúdia som sa v rámci praxe venovala priamej práci s mladými ľuďmi s rôznymi psychickými poruchami a pridruženými ochoreniami. 

Vedomosti si pravidelne rozširujem kurzami a vzdelávaniami z rôznych oblastí psychológie, ako je diagnostika, krízová a poradenská intervencia, a iné. 

Odborná prax

Po skončení štúdia som pod supervíziou pracovala ako ABA terapeutka s deťmi s poruchami autistického spektra, v rámci čoho som poskytovala aj poradenstvo a konzultácie rodičom detí. Od roku 2018 pracujem ako psychologička na linke pomoci, kde sa venujem širokému spektru tém zameraných na psychické zdravie a poradenstvo, pričom v rámci tejto práce poskytujem taktiež intervíziu.

Rezervujte si svoj termín ešte dnes

Po rezervácii termínu Vás budeme spätne kontaktovať, aby sme dohodli všetky detaily.